Tradičná čínska medicína

Miesto zdĺhavého vysvetľovania dva príbehy z praxe:

Han dynastia, rok 154 pred Kr., Severná Čína. Žena mandžuského nájazdníka pracuje na poli. Fúka chladný vietor. Popoludní po práci pociťuje svrbenie v hrdle, stuhnutie šije a bolesti hlavy sprevádzané vodovou nádchou. Navštívi miestneho bosonohého lekára, ktorý jej pripraví odvar z niekoľkých čínskych bylín následkom čoho sa a v priebehu niekoľkých hodín jej stav podstatne zlepší. Do dvoch dní je úplne zdravá.

Rok 1998, Vancouver, Kanada. Pán McCarthy, marketingový manažér, vystupuje z klimatizovaného lietadla. Spotený si sadá do klimatizovaného taxíku. Večer v hoteli pociťuje bolesti hlavy so stuhnutím šije, pálenie v hrdle, a objavuje sa vodová nádcha s opakovaným kýchaním. Na základe rady svojho čínskeho obchodného partnera navštívi lekáreň s tradičnou čínskou medicínou, kde mu odporučia čínsky prípravok Chlad rannej hmly (kód 002) vo forme bylinných tabliet. V priebehu niekoľkých hodín príznaky ustupujú a do dvoch dní úplne miznú.

V oboch prípadoch šlo o tzv. napadnutie vonkajším vetrom. Tento stav sa prejavuje a lieči cestou TČM po veky vekov rovnako. 

Tieto 2 príbehy výstižne zobrazujú silu tradičnej čínskej medicíny, ktorá po stáročia a tisícročia nemá potrebu reformácie. Všetko podstatné je už objavené, len je potrebné prispôsobiť sa okolitým podmienkam a pokorne prijímať rokmi preverené skúsenosti predkov.
Jednoduchosť, logickosť a názornosť patrí rozhodne k prínosu tradičnej čínskej medicíny dnešnému ľudstvu. Záleží už potom len na každom z nás, aký postoj zaujmeme k svojmu zdraviu a nakoľko sme otvorení pochopiť taje čínskej medicíny.

00421 911 802 215

Volajte na naše kontaktné číslo.

tcmobchod@tcmobchod.sk

Pošlite nám Vaše nápady alebo komentáre.

Po, Str: 8:30-16:00 Ut: 8:30-14:00 Štvr: 12:00-18:00

Naše otváracie hodiny.

Platby 3D Secure

Metódy platby

Payment Methods

Nasledujte nás